Wie zijn we?

Rotaract Haspengouw is de jongste telg van de Belgische Rotaract familie. Op 23 juni 2017 vond de eerste oprichtende vergadering plaats, een nieuwe club in oprichting was geboren. Sindsdien zaten voorzitster Els De Brucker en de andere stichtende leden niet stil, een maand na de oprichtende vergadering vond al een eerste activiteit plaats.

Inmiddels zijn we gegroeid tot een gezellige club met enkele vaste activiteiten die jaarlijks op onze agenda terugkeren. Zoals onze ontbijtmandenactie met Valentijn, de Ginbar op de braderie van Borgloon, Haspengouw Quizt & de Rotarally Haspengouw.

Zit je niet graag stil en zet je je graag in voor diverse goede doelen doormiddel van leuke activiteiten? Heb jij interesse om lid te worden van onze club? Aarzel niet om een van onze leden aan te spreken, of stuur een berichtje naar info@rotaracthaspengouw.be

Wat is Rotaract?

Rotaract is de jongerenafdeling van Rotary International. Rotaract komt van 'Rotary in Action'. Rotaract is gesticht in 1968 en sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 173.000 leden in 156 landen. In België zijn we met meer dan 1200 leden verspreid over 45 clubs.

Rotaract is een internationale serviceorganisatie voor iedereen tussen 18 en 30 jaar, en is politiek en religieus onafhankelijk. Door het hanteren van een hoogstaande moraal, het uitbouwen van leiderskwaliteiten en vormen van burgerverantwoordelijkheden wordt de Rotaract doelstelling van bevordering van de internationale vrede en verstandhouding nagestreefd. De basis van Rotaract is de vriendschap tussen de leden.

Wij proberen een zinvolle bijdrage aan de maatschappij te leveren. Zeer veel goede doelen in binnen- en buitenland worden door Rotaract ondersteund. Vaak zijn mensen die het minder getroffen hebben in het leven en een duwtje in de rug kunnen gebruiken onze eerste focusgroep. Het geld voor deze goede doelen komt van geldinzamelacties die de clubs organiseren.